Friday, July 3, 2015

Menu berbuka minggu kedua.

Assalamualaikum...

Hari ni buat entry lum sum pasal menu berbuka minggu kedua pulak. Tapi macam biasa bukan ada gambar pon.. hahaha. Ai malas uols nak klik sana sini. Sbb selalunya lepas masak dlm kul 7 gitu aku bagi budak2 makan pastu aku mandi. Vice versa. Pastu skrg ni Suci selalu menyibuk nak berbuka sama. Ini silap aku gak ni. Haritu ada hari yang aku tak sempat bagi makan dah nak berbuka dah so aku bagi budak2 ni makan sekali sambil berbuka kat meja makan. Sejak tu setiap kali berbuka Suci pon nak menyibuk duduk kat meja sama. Kerusi satu tu mmg org lain xleh duduk. Die je boleh. Tapi buka die makan pon. Die menyepah makanan je. Geram aku..huhuhu. Okalah jom tengok apa menu aku berbuka dan bershaur utk minggu kedua.

Hari ke 8
sahur: Husband makan nasi dgn sup ayam, aku makan nestle fitness + susu. Kurma 3 biji.
Buka: Aku masak sambal kerang dgn masak lemak sawi putih dgn ayam goreng

Hari ke 9
sahur: Nasi dgn lauk sambal utk husband. Aku makan nestle fitness + susu. Kurma tu standard setiap hari.
Buka: Kami pi makan pizza. Kan besday aku so makan special lah sikit. Eleh pizza je pun. Sib baik malam tu dpt gak henbeg baru.. wakakaka.

Hari ke 10
sahur: Kami makan donut Jco yang aku beli kat Jusco smlmnya. Itu je.
buka: Husband beli ayam panggang kat Mydin so aku buat nasi goreng je. Dpt bubur lambuk tp sikit pun kitorg xmerasa. Suci dgn Kasyah habiskan.. huhuhu

Hari ke 11
sahur: Makan nasi goreng smlm dgn ayam.
Buka: Aku buat sambal sardin dgn telur dadar dan telur masin. Pergi pasar ramadan beli roti john + kuih muih + cendawan goreng.

Hari ke 12
sahur: Husband makan nasi. Aku perabih roti john.
buka: Kami decide pergi makan free kat Presint 8. Nasi + ayam goreng + sayur campur + masak lemak pucuk ubi + ulam dgn sambal belacan. Kuih muih.

Hari ke 13
sahur: husband makan nasi dgn sambal sardin. Aku makan oat.
buka: Nasi mandy rezeki org bagi. Aku goreng mee sikit buat top up.

Hari ke 14
sahur: husband perabih nasi mandy. Aku makan oat. Tapi aku bukan sahur. Aku breakfast.. kahkahkah.
buka: Panaskan balik mee goreng smlm pastu buat mee goreng basah untuk anak2. kebab dan kuih muih beli.

Hari ke 15
sahur: Husband mee goreng, aku makan oat.
buka: aku buat nasi goreng daging pedas2 + telur goreng + keropok. Roti john dan kuih muih beli. Tapikan husband beli puteri ayu. Bila makan bukan puteri ayu tp rasa apam. Apakah? Kalau xreti buat jgn jual.. hadoiiiii.


Gambar nasi goreng yang ntah taun bila.. Sekadar hiasan. hehhe

Masa kat pizza. Orang lain belum makan, budak berdua ni dah kenyang... Sabor jelah. 

Petang ni nak balik kg. Rindu dah kat kg sbb dah lebih 2 bulan tak balik. Nak pulun buat biskut raya. Hopefully semangat tu ada.

Daaaaaa..

5 Magic Words:

adarnadzmie said...

sama la kita...anak dara akak pun kacau time nk berbuka posa... abis sepah... nak itu ini... pening2....hahaaa

akak pun balik kampung lepas kerja hari ni....rindu mak abah...huhuu

Yuzaine Samilan said...

Jco donut kat ne wei..hari tu cari kat sunway dah xjumpa

AnneRaini said...

yuzai: ni aku beli kat Aeon cheras selatan kat balakong tu.

wahida said...

kemain comot si suci tu....
nasib baik comel...ekekek...

LYAfrina said...

kali ni lya beberapa kali j masak..selebihnya bbuka rumah mertua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...