Thursday, August 6, 2015

Minion sorang satu = mama pokai.. kuikuikui

Assalamualaikum..

Seminggu selepas raya, kami mmg xde pape aktivit selain duduk kat rumah je. Hari ahad, tiba2 Kasyah kata nak pergi IOI City Mall sbb nak beli kereta mainan die rosak. Tapi kereta die tu bukan senang nak cari sbb limited edition tapi nak puaskan hati die pergi jugaklah. Sampai IOI City Mall, tempat pertama dituju ke Toy'R'Us. Dah agak dah memang takde kereta McMissile favorite dia tu. Tapi dah namapun Kasyah, mana boleh keluar dgn tangan kosong. Huhuhu.


Dapatlah budak berdua ni minion sorang sekor. Nasib ada diskaun 70%. Kalo x mmg tak dapek nak beli. Harga asal die dekat 300 kot. Less pon still mahal jugak bg aku tp takpelah consider hadiah besday je sbb mmg tak belikan lagi pon. 


Beli sorang satu sbb diorang ni kuat berebut. 

Eh mamapun nak menyelit jugak. 

Lepas beli menan, bawa budak2 ni makan aiskrim. Lama kot tak makan aiskrim ni. Last makan pon last year. Aku ni makan aiskrim kalo teringin je sbb bukan feveret lah katakan. Ingat lepas ni nak makan kat Magnum pulak.

Sukalah budak2 dpt makan aiskrim. Kitorang cuit2 sikit je. 

Dah makan aiskrim, mohler jalan2 kat luar. Ada telur dinosaur kat IOI ni. 

Sibuk Kasyah nak amik gambar mama dgn papa. Layankan je. 

Balik rumah sesi bukak hadiah. Saje soh balut sbb free je pun. hahaha. Tolong abaikan bakul baju kat blkg tu. Malam tu mmg aku ngadap baju jelah. 

Yay dpt minion sorang satu. Minion ni boleh bercakap. tu yang Kasyah suka sgt tu. 

Itu jelah kisah buang masa di hujung minggu. hehehe daaaaaaa

12 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe mama xkisahkan..hihih

Love Razila said...

Ahak...pengsanlah kalau anak2 ku tau toy'rus ada offer gaban punya offer macam ni mau 5-600 x ckup kot. HUHUHU saya totop mata @_@ KIKIKI
Minion owh minion please go far-far away from irfan and aryan also iman. HAHAHA pengsan mak nak bayar owh... 300 utk 3 biji minion tu lom kira sampingan2 lain lagi. HAHAHA...

AnneRaini said...

yui: kisah jugak tp tulah anggap hadiah besday yg tak beli lg jerlah.

AnneRaini said...

suzy:Dua org 200 kalo 3 org 300 ler ye. hehe

husna zahidi said...

hahaha pndai diorg paw mak..

Nik Azidah said...

Salam perkenalan dari follower ke 636....hehe seronok la budak2 kalau dapat mainan :)

mun said...

amboi dapat minion gituw...bestnya anak2...

oh ye.. nnt bg alamat kat mun ye..nak pos kad kawen..hehe

siti_doraemon85@yahoo.com

nur anis said...

besar minion tu..hehe..seronok la diorang ye..

lieyalatif said...

SESEKALI belanje anak kan beb....tapi tu laa minion besar ni harga mahal oiiii...tkape2 yg penting ko ade tak kad toyrus...dpt point byk gituuu heheeheh

ehh ade telur dinosor...kat celah mane plak nieh.... cantik amik gambar kat situ....

wahida said...

perghhhh...mmg kena beli dua bijik kalau tak berebut la jawabnya...
tapi aku x sanggup beli mahal2 mcm ni..sbb anak2 aku jenis beli hari ni, esok dah rosak...grrrrr....

LYAfrina said...

weee... happy lah dia dpt minion sorang satu..

xpela mama.. bkn selalu pon kan.. hehe

mrs adam said...

tak pe la pokaikan mama sekali sekala.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...