Thursday, August 20, 2015

Boat Noodle ~ first time cuba

Assalamualaikum..

Dua tiga menjak ni macam benda jadi kat opis aku. Kejap nak tukar tu kejap tukar ni. Mostly pasal kerja aku yang aku handle. Geram pon ada. Nak marah pon ada. Ni tadi bos bagitau result akhir apa yang nak buat, rasa nak tampor je muka die. Ko ade rasa nak tampor muka bos? Actually bukan bos yang aku marah tapi orang lain kat Jepun tu yg dah menyusahkan hidup kitorang kat sini. Bos aku tu aku geram sbb dia baik sangat sampai benda dah jadi teruk pon xnak marah. Terima je apa orang buat kat dia. Cubalah marah sikit supaya tak senang2 kena buli. Huhuhu. Dahlah malas nak citer pasal keje. Buat sakit hati je.

Dah ramai dah cuba makan boat noodle ni tp aku baru je try. Hari yang sama kami pergi tgk Upin Ipin tu. Kebetulan ada boat noodle kat situ so ajak husband try. Kami amik 10 mangkuk. Ingatkan budak2 ni nak makan tp diorang tak suka. so aku makan 4 mangkuk, husband makan 6. Kalau ikutkan aku 3 mangkuk dah kenyang dah. Tapi sbb husband xnak makan sampai 7 mangkuk so terpaksa aku makan gak. Patutnya order 8 je. Aku 3 husband 5.

Budak tak nak makan sbb excited baru dapat hadiah upin ipin. 

Konon je ni. 

Sibuk jugak nak berchopstik tp makannya tak nak. 

Festime cuba jadi apa rasanya? Bolehlah tahan tapi nak kata sedap sangat sampai teringat2 tu taklah. Sekali sekala nak ubah selera boleh je. Akan pergi lagi? Mungkin tapi not this year. hehehe


Okaylah daaaaaaaaa...

p/s: I is tazabar

13 Magic Words:

Ann Ishak said...

teh susunya memang sedap

wahida said...

aku pun dah pegi dah dua bulan lepas dgn geng2 aku..tapi tak sempat nak update lagi kat blog...serius wei, boat noodle bukan tekak aku...huhu...

AnneRaini said...

wahida: haah nok. pada aku biasa2 je. tak faham org sibuk ckp sedap giler. padahal nan hado jah. hehe

Eda Ejai said...

makan boat noodle pon boleh buat sambut anniversary.. hehehhe..=D

Rin Maira said...

akak pun dah lama teringin nk try....selalunya mcm tu lah...org puji bukan main..tp bila kita makan...biasa2 jek....kenapakah? hihuuu

Rizziela said...

sy pun 1st trial hari tu lepas bulan puasa... mmg x kena selera kot... blh makan tp x sampai nak repert blk

Jueliza Jamani said...

lamanya tak mkn ni.. kena repeat balik ni..

Love Razila said...

Anne, ai lagi x tau??HAHAHA di manakah ia?? Nanti ku google lah ye ..tq sharing =)

mrs adam said...

boat noodle org sebut2,teringin nk try,tp tu la kan klu dah try sebenanya biasa2 je,tp tetap nk try,ikut trend konon.haha

Miss Kirokuza said...

aku nk try kat bangi nnt hahahahahah

SweetLikeWhat said...

banyak baca pasal boat noodle ni..nanti nak try lah..

LYAfrina said...

ok lah tu..kita nk ngetest, xde caw kat sini

lieyalatif said...

org dok gebang kate sedap sgt aku tak paham oiii...ok2 aku percaye tekak ko heheeheh.... tgk q panjangn nak masuk tu pikir due tiga kali dibuatnyer....

setakat tukar2 selera boleh la kot kan.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...