Wednesday, August 19, 2015

Fiesta Upin Ipin

Assalamualaikum...

Yay hari ni berjaya transfer gambar tanpa hang komputer. hehehe. Malas ah nak citer banyak, terus ke tajuk utama gitu. Fiesta upin ipin ni aku pergi 8hb haritu kat d'Pulze, Cyberjaya. Hari sabtu 8hb tu sebenarnya anniversary kitorang tp aktiviti sume untuk anak2. Acaner tu? huhuhu. Kasyah lah yang excited nak tgk upin ipin tp die standard ah. Penakut tahap dewa punya. Dah sampai D'Pulze ajak balik sbb takut kata dia. Hahaha poyo tau tp kitorang pujuk ah. Lagipun kitorang sampai awal. Xramai orang pun. Sementara tunggu pukul 11 Upin Ipin nak keluar tu, kami round2 tgk brg upin ipin. Belilah budak2 ni botol air sorang satu. Kebetulan botol air Kasyah tinggal kat kg raya haritu.

Syok betul fiesta ni sbb xramai orang. Xmacam karnival die dulu. Nak jalan pun tak boleh. Lagipun festime kitorang masuk d'Pulze ni. Okay gak banyak kedai makan. 

Dalam pukul 11, Upin Ipin pon keluar dgn Jarjit dan Ehsan. Kasyah dok blkg je sbb takut. Aku tgk depan2 ah sbb kan tak ramai. Syok betul. Tapi langsung amik gambar masa diorg buat persembahan. Sibuk amik video je. Suci siap tepuk2 lambai2 kat upin ipin.  Pastu ade sesi amik gambar so kami amiklah gambar beria2. 

Upin

Ipin

Jarjit

Kasyah tolong amik tp die sendiri xnak bergambar. 

Ehsan pulak.

Sbb die takut kami amik gambar jauh sikit dgn ipin tp diepun tak perasan sbnrnya ade ipin kat blkg tu. 

Tak lama lepas tu, diorang pon masuk balik so tinggallah pengacara majlis buat game untuk budak2. Kami first game pastu ingat nak blah sekali Kasyah merengek nak hadiah sbb die tgk budak yg join game tu dpt hadiah. Aku ckplah kalo nak hadiah along kena masuk game. Pastu kami patah balik ke pentas and diorang panggil 10 budak utk masuk game fashion designer. Beria2 Kasyah naik pentas weh. Semangat betul die nak hadiah. Kitorang ni yakin tak yakin je sbb Kasyah kan die blur sikit kalo orang ramai2 ni. Tapi dah die yang nak mari kite bagi semangat. 

Kasyah team dgn budak laki sblh die tu. Kasyah kena pakaikan budak tu baju sukatilah nak fesyen apa. Brg sume longgok kat depan. So Kasyah ni sbb die blur kitorang kena ajar die amik apa utk pakaikan kat budak tu. Kelakar siut masa ni. 

Inilah hasilnya. Kakak emcee tu tolong pakaikan. Fesyen pergi ofis sambil minum kopi. boleh? hahaha. Pastu diorang kena catwalk siap pose. Kasyah follow je pose budak sebelah die tu. Lawak lawak. 

Tapi yang bestnya menang weh tempat kedua, Yay dapat hadiah besar. Kalau kalah hadiah kecik je. 

I'm proud of you my son. Bangga sgt sbb die berani demi mendapatkan sesuatu yang die nak. Die usaha sendiri untuk dapat hadiah. Syabas bete. 

Sempat amik gambar dgn abang emcee. 

Adik pon sibuk nak naik pentas jugak. Balik rumah berebut hadiah. Hah eloklah tu. 

Overall sume happy. Kasyahlah paling happy. Rasanya lepas ni better gi fiesta mcm ni je dari dok kejar karnival besar2 tp hampeh. Okaylah. daaaaaaaa

12 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah bagus kasyah..good!

tgk gmbr ni mcm mak dia yg teruja lbh ni..kih2.

eima said...

NAMPAK SANGAT ORG PUTRAJAYA TERLEBIH EXCITED NK JUMPA UPIN IPIN NI KAN SAMPAI SESAK ADE YG PENGSANBAGAI TU KAT PICC HAHHAHA

Zee Suhaini said...

malu rugi la kasyah..

Eda Ejai said...

seronoknya la kalau dapat bawak anak2 pegi.. mau tak nak balik rasenye.. hahahhaha...

Miss Kirokuza said...

pandai kasyah!
adik nxt ye nnt dapat lg adiah bosar hahahaha

wahida said...

kahkah...aku gelak guling2 tgk fesyen budak2 tu...innocent je wei...hahahaha...

Fai Nardir said...

kalau ada kat JB ni dah lama fai pergi.. si adam tu fanatik betul dgn upin ipin. hihihi...

aisy haiqal said...

comel sangat...tahniah kasyah...tu la klu gi karnival ni yang malas sebab nak bersesak2 ramai org...klu camni slalu kan best...hehehehe...

mrs adam said...

wah hebat la kasyah naik pentas tak takut pun

LYAfrina said...

sukalah dpt jumpa upin ipin live ginni ye..

ct cheery said...

Hahaha bestnya dpt hadiah..congret kasyah..yeah u can do it hehe

hamizah che mat said...

Comellll..! Anak2 mesti sukaFOLLOW BLOG SAYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...