Tuesday, August 25, 2015

Makan Sangkaya dan naik bas.

Assalamualaikum..

Mood mana mood? Sejak kerja aku pending ni sbb pelbagai masalah aku punya mood pon affected tau. Tapi pending2 pon aku buat gak. Lantak ah, yg penting aku dah buat keja aku. Timbul masalah kemudian hari, aku tak tau eh. Bukan aku yg slow. huhuhu.

Hari yang kami pergi tgk Upin Ipin tu, kami pergi IOI City Mall jugak. Tapi takdelah pergi terus. Balik rumah dulu petang baru keluar balik. Kan anniversary so naklah makan special. Aku teringin nak makan Sakae Sushi tp mak ai panjangnya queue. Tukar plan nak pergi Sushi Zanmai pon sama beratur panjang. Nyampah. Last pilih kenny rogers je. Dek sbb dah kebulur so xde sesi amik gambar mknn. Lepas makan, aku ajak husband pergi sangkaya sbb dah lama gak ngidam aiskrim sangkaya tu. Dah kebetulan ada kat IOI ni marilah cuba.

Sangkaya ni kat LG dekat dgn Big Apple. 

Amik Signature RM 10.90. Dpt 4 scoops dgn 3 topping. Aku amik mix perisa kelapa dgn teh tarik. Pastu topping conrflakes, nestum dgn jagung.  Seriusly aiskrim die sedap sgt kat tekak aku ni. Lagi2 aiskrim teh tarik tu. Eh aku sukalah. 

Suci pon suka. Siap amik free tester lg. 

Sempatlah gi pusing2 dlm IOI tu kejap. Tgk dinosaur penguin semua. Dah malam dah jom balik. 

Esoknya, aku takdelah plan nak keluar ke sbb semalam dah keluar tapi alih2 husband ajak naik bas. Walaupun malas tp ikutkan jelah sbb Kasyah dah beria. Tapi nak naik bas pon, mcm2 dugaan. Melanguk kat Park&ride presint 14 tu smpi setengah jam haram xde bas nak gerak. Pastu konon tunggu depan rumah pon sama xde bas. Ada satu tp die kate bas die rosak kena tunggu bas lain. Last2 aku dah giv up. Perut dah lapo aku ajak gi cari goreng pisang sbb dah pukul 3 ptg. Lps beli goreng pisang kami ke Putrajaya Sentral, Ade banyak bas, pilih je nak naik yg mana. Kami pilih yang route die sikit jelah. itupun amik masa sejam untuk pusing balik ke Putrajaya Sentral. 

Dapat jugak naik bas. Aku tgk mostly yg naik bas ni budak2 sekolah, yg muda2 yg bekerja dgn abangla.  

Dah dpt naik baskan? Lepas ni nak naik apa pulak? hehehe

Okaylah daaaaaaaaaaa...

12 Magic Words:

adarnadzmie said...

femes kan sangkaya ni... baru2 baca kt blog mana tah ada kisah sangkaya... sedap kot ye sbb tu femes....

akak pengalaman bawa anak2 naik bas awam sekali je... itupun dah lama belum beranak kan allyssa lg... anak2 syok....
naik bas opis byk kali dah la....:)

mrs adam said...

hari tu nmpk sangkaya kat ampang point,rasa nak beli tapi perut kenyang plus sorang2 plak tu,tak tahu sedap ke tak,tp anne kata sedap mesti sedap kot.huhu

Miss Kirokuza said...

hahahhaha...ms aku keje kat mof tu la satu2 nye pengangkutan aku pg ptg anne! siap apal bas ni g mne2 hahahahah....sekarang nak soh aku naik pk jap hahahahah

nur anis said...

hehe..layankan aje anak kan..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdp lak tgk eskrem..huahuaa

ct cheery said...

Kita pun tingin naik naik bus pusing kl tapi xsanggup rimas dgn Abg laa...bkn apa diowg sembang mcm bus tu toknek diowg punya.xrespect langsung penumpang lain..bingit telinga.aiiihhh xsuka lah hihi

lieyalatif said...

ehhh sangkaya dah ade kat ioi!!! omg nape aku baru tauuu beb....okey2 senang laa nak pi terjah nanti...tapi tu laa jarang pi lepak sane sbb org ramai.... lemaih dibuatnyer...lagi syok lepak dpulze ke manda ke....ye laa org tak ramai...tapi tak kire nak try gak sangkaya tu....harusss kene terjahhh...

lieyalatif said...

ehhh sangkaya dah ade kat ioi!!! omg nape aku baru tauuu beb....okey2 senang laa nak pi terjah nanti...tapi tu laa jarang pi lepak sane sbb org ramai.... lemaih dibuatnyer...lagi syok lepak dpulze ke manda ke....ye laa org tak ramai...tapi tak kire nak try gak sangkaya tu....harusss kene terjahhh...

anez zamri said...

alolo kasyah teringin naik bas ye..comel sgt nih..sedapnyeee sangkaya tu

husna zahidi said...

kat kedah bnyak gila abangla mendominasi pengangkutan awam.. budak pompuan nak naik pon risau.. huhuu..

wahida said...

ya ampun nokkkk...sangkaya ni feveret aku...aku suuuuukaaaaa sangattttt...sedap nak arwah eskem dia...mahal pun mahal la..janji sedap kan nok...eh, tapi aku x tahu pulak ada eskem teh tarik tu...sbb yg aku pegi ni kat JJ Au tu je...stall kecik tu je...

serius mmg sangkaya ni aku akan repeat banyak2 kali...tapi aku tak berkesempatan lagi nak update kat blog..huhu...

LYAfrina said...

besnyer..bwk ank naik bas..pgalaman tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...