Monday, October 5, 2015

Sedapnya nasi mandy.

Assalamualaikum...

Hai, rindu ke? Allah rasa rindu yang amat kat blog tp tulah kalo dah mood kelaut pastu ombak kuat pulak, payah nak balik ke pantai.. hehehe. Ni amik masa sedikit nak buat2 lupa sakit di kepala. Entah apa silap hari ni, kepala ni rasa berdenyut2 pulak. Dah tido tghari tadi tp bangun pun still ting tong lagi. Ikut hati rasa nak balik tp syg pulak cuti. so bertahan jelah kat opis sambil2 tunggu nak balik pukul 4.30 kang. Aku rasa pregnant kali ni aku tersangatlah letih. Faktor usia sgt ni. Pregnant diumur 30-an jadi kederat pon thp 30-an lah. huhuhu. Dengan nak melayan karenah anak2 yang pelbagai ragam lagi2 si Suci yg dah banyak akal tu. Paling die suka buat menyepah ler apa lagi. Nasib baik kalo Kasyah ada mood die tolong kemas apa yg adik sepahkan. Nasib tak baik die sama2 dgn adik tambah sepahkan lagi rumah. Bergabung meletop sgt! Pastu kang bergaduh berebut mainan. Sorang pon tak nak kalah. Lantak!

Aku ni dahlah kalo malam mmg batery low. Pukul 9 selalunya dah kong dah. Serius weh, penat sgt rasa. Kalo aku buat kerja renyah sikit, mulalah rasa pening kepala mcm tak cukup oksigen padahal baru kemas dapur basuh pinggan jer pun. Masak mmg kirim salam. Ade takde pon aku buat yg bodoh2 mcm jemput2 kosong, mee rebus terengganu tanpa bawang, bubur ke, ataupun apa2 yg aku boleh modified masak xyah letak bawang. Anti betul aku dgn bawang skrg. Nyampah sgt. Cili kering pon jadi seteru aku. Kalo makan nasi lemak tu, aku makan nasi je dgn telur. Sambal nehi. Banyak lagi benda aku takleh makan. Tu yang husband akupun hari2 risau apalah aku nak makan malam ni. Huhuhu..

Ini antara yang aku boleh makan. Nasi mandy ayam. Sedap sbb die lite and tasty. Tak rasa berempah sgt. So makan gitu je pon boleh. Nasi2 berperisa ni mmg aku layan tp nasi jelah lauknya aku tak suka. Tapi ayam mandy ni aku boleh makan sbb die bukan ayam sambal ke kari ke so boleh diterima.

Walaupun pun sedap ko giler nak makan selalu. Mahal kot.. huhuhu. Masa raya haji haritu, aku keje makan nasi jelah. Pagi diorg buat nasi dagang so aku makan nasi dgn acar dgn ikan. Amik ikan je kuah tak nak. Pastu tghari nasi minyak pon aku makan nasi dgn kentang tp daging dgn kuah gulai aku tak nak makan. Esoknya pon makan nasi lauk ayam goreng. Kalo tengok lauk aku dgn lauk Kasyah sepesen je. Hahaha.

Bilalah nak okay loya2 aku ni. Minggu ni dah minggu ke 14. Hujung bulan ni nak ke JB lg. Kalo xokay lagi rugilah sbb aku gi jb nak lah jalan jalan cari makan. huhuhu.

Okaylah korang. Daaaaaaaaaa...


p/s: Sorry entry citer psl makan yg ntah pape.. hahaha

9 Magic Words:

adarnadzmie said...

amboiiii...sedapnya nasi mandy depa... hahaa

eima said...

semoga cepat abis alahan tu .. tetiba rindu resepi2 ko wei ....

aTieYusof Family said...

Moga beransur lah sickness nya tu ya Anne.. take care..
sini susah nak cari nasi mandy ni...huhu

lieyalatif said...

betul tu anne...lagi byk umur lagi penat kite peknen kan..in sha Allah hope urusan ko dipermudahkan sampai bersalin nanti...in sha Allah...yg penting ko jgn miss amik vitamin2 yg doktor suruh makan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mencik lak tgk gmbr ni..hahahah

wa said...

la..kesiannya...moga cepat-cepat baiklah alahan tu.. :)salam kenal..

ct cheery said...

Hehe alahan yeh..biasalah tu.moga cepat berambus alahan tu yeh

aTieYusof Family said...

singgah... harap Anne sihat2 shj... :)

LYAfrina said...

mmg sedap..lya ada msak jumaat bru2 ni..
1st time buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...