Thursday, November 19, 2015

Tak sengaja tengok Hotel Transylvania 2

Assalamualaikum..

Hah ni ada lagi citer basi. Kejadian masa cuti awal Muharram bulan lepas. Xde plan pun nak keluar ke mana2 cuma since aku masih belum boleh memasak lagi so sama ada bungkus atau pergi breakfast kat luar. Hari tu kami decide sarapan kat luar jelah. Husband ajak pergi warung Bunian. Mohler kiter. Ramai orang kat warung bunian. Nak tggu makanan sampai adalah kake ye.


Jangan tak tahu, Kitorang order 4 nasi lemak. 3 drpdnya aku makan dgn anak2. Tapi sebenarnya anak2 makan satu je kot. hahaha. Dahler tu siap top up dgn roti kosong dua lagi.. Ish ish ish mana tak naik berat sampai 5 kg sebulan.. hahahaha nangis.

Lepas makan, husband ajak pergi Alamanda kejap sbb die nak cari kabel hard disk. Masa ni Alamanda pun baru bukak. Lepas dpt brg dicari anak2 ajak main playground dlm Alamanda tu. Mohler kejap sbb awal lg mmg xde org pun main. Seronok ler budak2 ni kongker. Lepas tu, Kasyah ajak masuk MPH. Katanya nak beli buku dinosaur. Yelah masa ni die sibuk dgn movie Jurassic World. Mak ko ni bukan ada duit sgt sbb tgh bulankan. Gaji pun lambat lg. Sib baik ade duit budak2 ni dpt drpd atok nenek diorg so pakailer duit tu beli buku.

Suci takleh nampak minion. Mesti nak bergambar. Setiap kali gi Aeon Big Alamanda tu kan ada gambar minion kat sensor nak masuk tu, setiap kali tu lah die nak bergambar.. hehehe

Saja jalan2 pusing2. 

Takde motif pun. 

Alih2 Kasyah kata nak tengok wayang. Eh, mana ada citer best. Tapi die insist nak tgk gak so jom usha apa citer yg ada. No choice selain Hotel Transylvania 2 ni. Tanya Kasyah nak ke tgk citer ni? Die kata nak. Berkali2 tanya sbb takut die tibe2 ajak balik. Slps 48kali tanya, akupun beliler tiket tgk citer ni. Show pukul 11 lebih. Sekali dah tgk, best giler citer ni. Kitorg sbgai mak bapak mmg enjoy tgk citer ni. Kasyah je biasa2 je sbb die bukan faham sgt lawak2 dlm citer ni... Tapi serius kelakar tak hengat.. hihihi.

Gitulah takde plan takde rancangan tertengok wayang pulak ditgh bulan. Nasib baik tak korek tabung ujung bulan.. hahahaha.

Okaylah.. Daaaaaaa...

p/s: Smlm angin melanda badan ni, makan je muntah. Sampai turun berat aku sekilo sbb muntah pun ade sebaldi kot.. huhuhu

14 Magic Words:

ct cheery said...

Best yeh..I suka citer kanak2 nih.nak tengok jgk lah.eh,Kat mana restoran bunian tu sis? Scarynya nama! Haha

adarnadzmie said...

selalunya mcm tu la kita mak2 ni... makanan x abis atau anak2 x nak makan kita la yg kena abiskan...mcm mana tak gemuk jd mak2 ni...huhuuu....

lama dah x tgk movie kt panggung wayang.... mcm best jer citer nih....:)

lieyalatif said...

laaa ko ni awal lambat tgk citer nie....aku siap tunggu2 kuar panggung tau....awal2 cite keluar dah pi tgk...sebab yg part 1 pun best...ape tah lagi part 2.....ni siap donlod plak....

AnneRaini said...

chery: warung bunian tu dkt bangi. dlm kampung mmg terpencil sikit. agaknya tu sbb nama bunian.

mOnamie said...

naik 10 kilo sebulan pon takpa anne.. ibu mengandung.. huhu
Comei dua beradik nih!

Atie Yusof said...

Tertengokk Hotel Transylvania 2 Ya Annie..suka Kasyah tgk wayang.. hihi..kadang tak plan pun menjadik kan... Take care Anne..

Miss Kirokuza said...

ayo anne bi betol 5kg???????
hahahahhahaa....

mrs adam said...

amboi sedap betul nasi lemak warung bunian tu sampai 3 bungkus awak dan anak2 makan.hehe

syakirah izwanie said...

Comel nya anak anak akak. Biasa la tu. Saya dengan mak saya pun kalau hujung minggu dan bosan sgt mmg berjalan je. Tapi takde plan pun nk ke mana. Redah aje hahahaha.

Qhaifa Nur said...

Kak nur dh tgk citer tu...pergi gan ank2 ..sma time citer polis evo..pilihan ank2 citer kartun ni laa..mula 2 mcm xbest...dh last sedap pulak...

wahida said...

ya Rabbi nok...ko preggy ke? sumpah aku tak tau...
maklumlah dah lama tak bukak blog...jalan2 blog kawan apatah lagi...
ampun nok...

anyway tahniah...dah berapa bulan ni?

AnneRaini said...

wahida: 5 bulan dah nok..

Love Razila said...

Tu pasal kami tengok sampai 2x hokey. HAHAHAHA gasak gitu, tapi best and enjoy kan.... balik tu anak2 kene sawan meroyan..."bley..bley...bley..." kehkehkeh.

Anne tak sihat eh??? ok2 kite nak skodeng cerita anne yang sangat banyak tertinggal nak follow =(

LYAfrina said...

ada tengok yang pertama aritu.. y ke2 ni x tgk lg.. btw, filem ni best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...