Tuesday, December 15, 2015

Kawan baik

Assalamualaikum...

Makin ujung tahun makin malas nak update blog padahal freetime banyak giler. Sampai buntulah kat opis ni nak buat apa. Tapi tuler kalo dah kate malas, xde mood makanya terbior jelah blog aku ni tak berupdate. huhuhuhu.

Last weekend, aku berkesempatan nak jumpa my very best friend yg last jumpa masa raya. Rindu betul nak kuar dating sama2 sambil berborak mcmkan kitorang ni bujang lagi... Selalu tu susah nak jumpa sbb kawan aku ni duduk Penang so kalo die cuti balik Segamat, aku pulak tak balik. Kalo raya tu lain sbb jumpa dgn family anak2 sume so xdelah berdatingnye. Kali ni, Alhamdulillah dpt luangkan masa sbb kebetulan aku balik minggu lepas die masih belum balik Penang lg. Kawan aku ni cikgu so cuti sekolah mmg die balik Segamat. Aku dah cakap kat suami, jangan kaco aku nak berdating sbb aku ni jaarrraaanggg sgt keluar jumpa kawan. Setahun sekalipun belum tentu. Ni lagilah dah 4-5 thn jugak tak keluar jumpa kawan2 mcm ni. Kawan2 lain tu lagilah payah nak jumpa. Semua dah berkeluargalah katakan. Belum tentu laki diorg bagi keluar mcm ni. Xpelah, yg available mcm aku dgn izan je pun takpe.. kan zan? hehehe

Kami lepak kat Secret Recipe je. Senang sbb parking banyak. Aku order spageti carbonara tp tak bape sedap. Rasa bawang putih je  yg lebih..  Kawan aku order Alio olio pon biasa2 je. 

Kembangnya kitorang. Aku pregnant kawan akupon pregnant. Aku dpt tau je aku pregnant, terus aku sound kawan aku ni soh pregnant jugak.. hahahaha. Alih2 sebulan lepas tu die bgtau die positif.. hahahaha bongok jer. Pregnant pon nak sama2. hehehe

Puas ejas nak bagi tak nampak kembang setaman sgt tapi tetap kembang.. acaner tu?

Percubaan kedua pon kembang jugak.. hahahaha

3 jam jugak ah kami melepak ni. Kalo ikutkan rasanya tak puaspon lagi nak berborak. Biasalah kalo lama xjumpa mmg mcm2 nak cerita. Kenangan dari zaman sekolah dgn gosip2 kengkawan sekolah lagi.. hehehe. Mana yang dah kawen baru, mana yg baru nak kawen, yang itu yang ini.. alahai seronok betul mengimbau kenangan. Hopefully lepas ni ade peluang lagi nak dating2 macam ni. Anak2 tinggal kat rumah.. hahaha. Zan, aku rindu!

6 Magic Words:

lieyalatif said...

alaa kembang makyong kembang comell ...takpe....

aku mmg takleh masuk dgn food kat sr tu... ade mase sedap tu sedap...tapi byk yg biase2 jek...baik pi kedai western lain....

wahida said...

tak kembang mana ko pun nok...

beb, baby kali ni boy ke girl? wah...teruja aku nak tau ni...

Miss Kirokuza said...

same! ms banyak tp malas hahahahahahhaha
aku pon lame x jumpe izan...

ct cheery said...

Baik betoi sampai pregnant pun nak sesama,sweet plak rasa.kihkih kembang setaman pun tetap cute

nusha fasha said...

Wahhh sronokla jumpa member kan.. hehehe.. seri ibu ngndung..

LYAfrina said...

tetiba rindu k jumpa bff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...