Thursday, January 14, 2016

Salam tahun baru & susu pisang

Assalamualaikum...

Berminggu2 korang hadap entry selamat bercuti tu. Yang bercuti pon dah selamat bekerja dah.. hehehe.. Alah awal2 minggu kerja haritu menimbun paper nak kena baca. Sampai muak nak baca paper. Pastu minggu ni dah lega sikit tp tak rajin pulak.. Gambar aku dah suruh husband transfer tp hari2pun aku lupa nak bawa.. Biasalah banyak lagi benda nak kena fikir dan buat. Sejak Kasyah dah masuk pra sekolah dgn kafa ni tiap2 malam aku teman die buat kerja sekolah kalo ada. Die kalo tak diajak buat keje mmg malas. Sama sgt perangai dgn aku yg malas buat keje sekolah.. hahaha.

So far okaylah nak jugak die bangun pagi pergi sekolah. Cuma hari kedua tu dah start buat perangai xnak gi kafa. Esoknya buat perangai xnak gi sekolah pra pulak. Janji nak belikan mainan kat Toy r us baru diam. Huhuhu kopak mama. Minggu ni dah okay dah. Alhamdulillah. Mintak2 okay sampai hujung tahun.

Dah beberapa minggu ngidam nak minum susu pisang ni.. Puas gak cari last2 jumpa kat Jaya Grocer Bangi Gateway tu.. Lepas ngidam. Minum sejuk2 syahdu betul. Tapi takleh beli selalu. Mahal kot (-_____-).

Okaylah buat masa ni. Actually banyak benda aku nak citer. In sha Allah ada masa dan kerajinan aku share ye. Korang doalah vitamin rajin aku mai lepas ni.. hehehe

Daaaaaaaaaa...

p/s:Hari2 kena masak sbb Kasyah balik sekolah je lapar. Pastu makan mcm orang kebulur tak makan 2 hari.. hahaha

16 Magic Words:

lieyalatif said...

gitu makyong ngidam kemain...jom le pi korea...leh puas minum susu pisang kat sane....

aku gi bulan 9 ni mmg siap lee ari2 dah berazam nak minum susu pisang ari2 kat sane...hahaahahah

eima said...

WOW DAH ADE ORG AJAK PI KOREA TU HEHEHE


TAK PENAH JUMPA LAGI AM BESH JE

nuyui a.k.a miss YUI said...

hee ad nmpk susu ni.. tp tgk hrga leh thana..xpe.t beli nak lepaskan tringin..huaaa

husna zahidi said...

hai kak anne!
hurm kashah penat g sekolah kot sebab tu yg balik lapar semacam.. hehehe..

owh ini laa susu pisang yg dalam kotak tuh.. dasyat penangan susu pisang korea ni ye.. sampai ngidam hehehe..

adarnadzmie said...

susu pisang ni kan yg glamer kt korea nih... rupanya ada kt malaysia jugak ye... mana nak cari nih... akak yg bukan mak buyong pun ngidam jugak nih..heheheee

AnneRaini said...

lieya kalo ko ngajak siap sponsor aku ngikut jer tp kalo kena sponsor sendiri idokler..hahaha.. Aku dah pitam tgk amount loan rumah ni.. hahaha

AnneRaini said...

eima: saya suka! saya suka!.. Sedap weh kat tekak aku ni.

AnneRaini said...

yui: yg penting dpt rasa. jadilah lepas ngidam..

AnneRaini said...

husna: asik dok tgk org post gambar je, mana boleh jadi. nak gak rasa. hehe

AnneRaini said...

kak normie: dgr kata ade kat Aeon tp sy jumpa kat Jaya Grocer.

mOnamie said...

Anne! Kasyah sekolah mana? Kafa kat mana tu? cian dia...penat tu..

Qhaifa Nur said...

Sure sedap sgt tuh smpai mengidam nak try juga..

AnneRaini said...

monamie: kasyah pra kat p17. kafa kt p15 dkt dgn umah je.

wahida said...

weh anne..kalo ko nak tahu, masa aku preggy kan si abang dulu 10 tahun yang lepas, aku suka giler minum susu pisang..keluaran H&L tu...tapi aku pelik lepas2 bersalin, susu pisang tu dihentikan productionnya sampai sekarang...aku pun tak tahu nape...padahal sedap kot...

rasa macam teruja pulak bila ko up post ni...aku teringin giler nak minum balik susu pisang ni...

Love Razila said...

Hahaha... Anne, samalah dengan my anak dara, pengasuh cakap balik sekolah je mandi terus makan...nyusu dah makin kurang katanya. HUHUHU. Lepas makan bantai dia terbongkang tidoq. KIKIKI kesian, penat kot..tu baru 1 sesi sekolah je tu, kalau 2 sesi..entahlah jadi ape budak itu.

LYAfrina said...

camner rasa susu pisang tu erk??
xleh byg rasa..msti lemak manis masam kot..

jadual pack..sbb tu dia xnak ke kafa kot sbb ltih..teringat fasya pon gtu last year..letih..thn ni x ato kafa.. tp msk kelas mgaji j mlm..oklah..

samalah..klo mak x hadap jgk buat homework..x nya buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...