Wednesday, February 3, 2016

Sembang-sembang je ye...

Assalamualaikum...

Ayoyoyoyoyooooooo ape ke malas sangat aku nak update blog skrg ni? Cerita pergi JB bulan 10 tahun lepas pon tak update lg... hadoilaaa... Gitulahkan kalo badan dah mengembang dengan jayanya. Mood malas pon mengembanglah jugak. Hari ni kite sembang2 jelah ye.

Minggu ni aku dah masuk 31 minggu dah. Minggu depan dah 8 bulan beb.. Huhu seriau.. Barang2 baby 90% dah complete. Tak banyak pon beli barang baru kecuali baju sbb baju lama Kasyah dgn Suci yg New Born aku dah sedekah kat orang. Tinggal baju cantik2 buat jalan je yang ada. Itupun lambat lagi baru boleh pakai. So belilah sikit baju untuk baby pakai harian. Tak banyak pon beli sbb lepas pantang nanti dah puasa. So shopping lagi untuk baju raya pulak.. hehehe. Beg sepital pon aku tak prepare lagi. Skrg ni tengah kumpul nak completekan brg. puas jugak aku selongkar stor, almari sume nak cari brg2 yang diperlukan. Aku mula2 dah risau sbb aku tak jumpa bengkung. Yang aku ingat aku tak bawa balik bengkung tu. Aku tinggal kat kampung. Soh mak aku cari tp die pulak kate takde. Ah sudah, nak kena beli lain ke? Aku malas nak membazir zaman2 ekonomi gawat. Sib baik abang aku tolong cari dan jumpa bengkung tu dok elok je dlm almari baju aku kt kampung. Hampeh tau mak aku. Die cari pakai mulut memanglah tak jumpa.. hahaha.

Kali ni aku tak plan nak pakai set bersalin lengkap. Base pengalaman sblm ni yg mana aku tak fully utilise sume barang tu, so aku decide untuk beli 2-3 barang je. Phytonatal dgn minyak herbanika NR je aku beli. Pastu utk mandian aku nak guna mandian herba TYT. Untuk krim panas, aku guna losyen mustajab. Pastu since skrg ni aku minum ephyra so aku akan teruskan ephyra sampai pantang. Susu kambing pon aku minum jugak. So itu je kot utk set berpantang aku selain makanan2 pantang yg akan dimasak oleh mak aku..

Hujung bulan 2 ni nak beli tilam baby pulak sbb tilan baby dah lembik dah. Aku beli masa Kasyah pastu Suci pon pakai jugak so nak pakai lagi dah tak sesuai dah. Belilah yang baru. Ingat nk beli kat GM Klang yang kekabu tebal tu. Tapikan dalam pada beli sikit2 pon beratus gak habih. Mahallah barang baby skrg. Amik 2-3 barang dah cecah Rm50. Amik itu ini alih2 bil kena Rm300-Rm400.. huhuhu.. Nangis tepi kedai tau.

Buat masa ni Alhamdulillah aku takde masalah kesihatan kecuali berat badan yang naik seminggu sekilo.. Ye kawan2 seminggu sekilo tau. Aku skrg ni dah naik berat 20kg. Ade lagi 9 minggu ni. Ko rase? Nangis pulak tepi tandas.. huhuhuhu. Kali ni berat naik lagi menggila dari pregnant Kasyah dgn Suci. Faktor usialah ni metabolisme dah kurang so berat pun senang sgt nak naik walaupun makan taklah pelahap sgt. Sedih ai tgk diri ini di cermin. Penat tau nak kuruskan badan ni...

Ermmmm apa lagi nak cerita ek? Tu jelah kot untuk hari ni... Nanti ada masa aku update lagi..

Daaaaaaaaa...


6 Magic Words:

lieyalatif said...

takpe beb....ko ade alasan kukuh....pembawakan tu pasal malas update blog ekekeekekek....

wey naik sekilo seminggu...perghh betul2 ternah lemak nie...tapi takpe...peknen kan so excuse laaaa...aku kalo peknen pun makan sesuke hati heheheeheh...ni le masenye nak makan tanpa rase kesal hahaahah...in sha Allah moga ko dipermudahkan ye beb....

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg brg baby mahal skg ni kak.. smpai ada yg ckp kat yui, t awak khwin, ada anak, berjimat sama.. heee, nsht berguna tu =)

ala kak, baru 20 kg.. t pas brnak kurg balik =)

ct cheery said...

Fuuuu..lama menyepi hehe

Miss Kirokuza said...

some mahal kan anne pening nk pk
huhuhuhu....aku da mmg dah genap 20kg hrni hahaahah
puas la nk menahan napsu diet pasni

LYAfrina said...

skejap je..rsa mcm je tau preggy aritu..
apa2 pon jaga ksihatan..lya pon sama.. mood on off nk update blog..kdg2 berkobar..bila time nk update tu jd xde mood.. masalah+letih+mcm2..tu jd camtu kot..hehe

azrinna nur said...

yelah barang-barang baby mahal sekarang ni. memang nagis tepi pintu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...