Wednesday, March 16, 2016

Ke Ikea pulak..

Assalamualaikum...

2 minggu lepas hari rabu, kebetulan aku dipaksa untuk buat MGTT sekali lagi walaupun sebenarnya tak perlu sbb result sblm ni mmg aku bebas diabetes, tapi since nurse yg handle aku tu poyo tahap rasa nak bagi flying kick sekali, aku kena amik jugak MGTT. Resultnye sama okay aku bebas diabetes. Rasa mcm nak je gi sekeh kpla nurse tu and ckp "nah tgk puas2. lain kali jgn nak poyo sgt".. Eh mcm garang je akukan.. hehe. Takdelah geram je tapi malas nak citer. Buat sakit hati jer..

Sambung citer Ikea.. Lepas minum air gula tu, kami amik Kasyah balik sekolah and terus ke Ikea. Ni sbb nak membelikan bapak aku rak buku tulah. Rak buku tu panjang giler so xleh ade penumpang yg ramai. Aku beli haritu pun, sebelah kete xleh duduk sampai depan. So kitorang duduk sebelah driver je. Aku blkg husband pastu kasyah dok belakang aku.. hehe. Sebelum shopping gi makan dulu sbb dah tghari. Kasyah kalo balik sekolah mmg lapar.

Aku amik meatball ni 15 biji. Actually aku xnak pon tp husband yg sibuk soh aku makan ni.. Die yg nak aku yang kena order sbb die nak makan set ayam sebelah tu. 

Amik almond cake ni.. Sedapnya.. Kasyah pulun habis mkn ni. Aku rasa2 je. Husband pon dpt sesudu je... Tapi sedap ah.. Nak lagi. 

Muka budak sado baru balik sekolah. Paw aiskrim Ikea sblm balik.. Hah nampak tak kotak rak kat blkg kasyah tu, memanjang dari blkg sampai depan... Masa balik kampung nak hantar tu mmg kitorang dok sebaris je.. Suci dgn aku kat tgh, Kasyah kat blkg.. hahaha.. Tu pun abah aku nak je dtg Ikea lagi.. Entah apa nak dibelinya.. Aku ler nak kena jadi tukang angkut.. 


p/s; Semalam dah mula rasa sakit perut ala sengugut tu... Adakah lagi 2-3 hari je lagi???? Jeng jeng jeng.. hehehe.. 37 weeks ++... Semoga dipermudahkan... Hari ni tetap gigih drive gi keje... :p

7 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

trtrik dgn kek tu..huaaaa..

hii, moga dipermudahkan ya kak..

Qhaifa Nur said...

Ya la mmg nmpk sedap sgt kek tu..betul tak kasyah
lama pula rasa x gi ikea..entah igt lg jln or tidakkk
jeng..jeng...suspen dgr pula..kita pula yg brdebarrr

mOnamie said...

ololo rindu Kasyah.. dah nampak besar dah dia!

mun said...

dah lama teringin meatball ikea tu.. tp xdpt2 lg..hehehe

wahhhh... anne... dah nak dekat tu.... semoga dipermudahkan yer... bestnya x lama lagi dapat cium bau baby.....

adarnadzmie said...

kesian mak buyong kena cucuk ambik darah test diabetis yer... sabor yer..hehee

kek paling win... nampak sedap sgt.... nak kena ke ikea jugak ke...huhuuu

ct cheery said...

Teringat-ingat tngok meatball tu huhu.
Moga dipermudahkan sis..

LYAfrina said...

sedapnya dia makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...