Friday, March 11, 2016

Lepas ngidam..

Assalamualaikum....

Weekend lepas aku pergi Melaka.. Nak lepaskan hajat tak kesampaian dari awal pregnant haritu.. Aku teringin nak minum coconut shake Klebang dgn makan kuih keria antarabangsa tu. Kebetulan aku balik kampung sbb nak hantar rak buku dgn kabinet tv Ikea yang mak aku beli tu. So aku ajaklah mak abah aku gi Melaka. Diorang ok jek so sabtu pagi tu kamipun gerak ke Melaka. Sampai Melaka dalam pukul 10 pagi. Masih awal kalo nak beli coconut shake Klebang. Husband terus lajak ke pantai puteri. Cari ikan fresh. Siap beli tong ais tau sbb nak beli ikan. Abah aku ler tu. Aku tumpang beli sotong dgn sejenis ikan je. hehe..

Dah pukul 11 baru ke coconut shake tu. Orang tak ramai lagi so cepat jelah beli tapi beli bungkus je sbb ingat nak makan asam pedas.

Sedapnye dpt minum coconut shake masa hari panas2 ni.. Nikmat betul rasa...

Lepas beli coconut shake, kami google asam pedas yg best kat Melaka. Since nak yang dekat2 je so pilihlah Asam pedas Hajah Mona.. Sekali je bila makan langsung xsedap.. Dahler masam giler pastu xpedas pon dan seriusly the worse asam pedas yg aku pernah makan.. Tak puas hati betul. Dahla takde pilihan yg banyak.  Menyesal giler. Layanan pon so-so je dgn muka masam mencuka mcm kena paksa buat keje... Not recommended at all.

Lepas makan tgk jam dah pukul 12.30 tghari. Katenya kuih keria tu available pukul 1. tapi sbb tak tau nak ke mana pastu ade setengah jam je xpelah jom tunggu kat depan kedai.. Sampai2 je kat kedai kuih keria antarabangsa haji Jalil tu, rupanya dah ada dah kuih keria yg siap digoreng.. Teruslah beli.. Tapi bukan kat luar tau. kat dalam kedai.. Kalo pukul 1 baru die bukak meja kat luar. Nak puas hati terus beli 30 biji.. hahahaha tamak giler. 

Kuih keria idaman hati. Panas2 lagi baru lepas goreng. Sedap giler weh.. Lembut je pastu tak manis sangat... Aku tak taulah bape biji aku telan kuih ni sampai perut masuk angin sbb keledek kan berangin.. hehe. 

Kalo ikutkan misson accomplished dah tp abah aku ajak makan ikan bakar kat umbai so kenalah membuang masa. Tanya Kasyah die nak pergi mana, die kata nak gi kapal besar so marilah ke muzium kapal samudera tu.. Tapi yang masuk Kasyah, Suci, husband dgn abang aku je. Aku, mak dgn abah gi meronda kat usat jualan depan tu.. Abah aku borong cencalok belacan segala. Mak aku belikan Suci baju batik yg super comel.. Kasyah dpt teropong.. Jadilahkan..

Dah habis shopping semua tgk jam pukul 2 so ke masjid Al-Azim ler kite. Solat dan lepak2. Mandikan budak2 ni pastu tgk2 ade masa lagi sblm nak ke umbai. Abah aku ajak gi minum2 sbb panas giler kot. Husband ajak ke AEON je sbb sejuk beraircond.  Ramai giler orang kt Aeon tu. Bertabah betul nak dpt parking... Minum2 sambil makan kuih keria, dalam pukul 4 lebih dekat kul 5 kitorg pun keluar nak gerak ke Umbai..

5.30 sampai Umbai tau.. Memacam pilih. Yang tu aku citer lain eh. Lepas makan teruslah gerak balik ke Segamat. Pukul 9 mlm sampai umah mak aku.. Puas hati betul dpt apa yang dihajati. Tapi walaupun dah dpt mkn tetap dok teringat2 lagi coconut shake dgn  kuih keria... Sedapnye wehhhhhh...

Daaaaaaa...

p/s: Gigih tak aku update blog???? Kehkehkeh

7 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

hr tu gi melaka lalu saja kat kedai kuih keria...tak beli pun...tergoda pula bila kata sedap gillerr
mmg ronda2 melaka niii...

adda syuhada said...

sedapnyer...

mun said...

waduhhh terliur tengok kuih keria tu.....

adarnadzmie said...

ehehhh...sama la kita... dpt layan coconut shake... cuma bezanya akak bukan mak buyong mcm Anne....heheee

coq keria nampak sedap sgt... mana mau cari kt penang mcm tu...huhuuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronoklah ea lepas hajat.. hihi..
sdp tgk keria tu.. huuu

ct cheery said...

Kakak sy suka keria nih...30 biji leh sekali hadap sorang dia. Fv ke obses sangat ngan keria nih hehe

LYAfrina said...

biasalah..bila berbadan dua..mcm2 nk mkn kan.. klo sakit pom camtu anne, mulut ni mcm2 keinginan nk merasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...