Thursday, July 28, 2016

Pertama kalinya menjadi....

..Master of Ceremony..

Assalamualaikum...

Fuh fuh fuh sapu habuk jap.. hehe. Dah lepas dah minggu yang super busy. Minggu ni dah kembali bernafas sikit tp akan start balik sibuk untuk next event dgn VVIP. Dah nak lunch ni aku nak amik masa sikit nk update cerita kat blog. Rindu kat korang semua. Aku ni sempat singgah acah2 gitu je. Dapatler jugak tau perkembangan korang. Tapi bos aku tu selalu cek komputer aku tau. Asal die dtg je die tgk skrin aku tayang apa. So sebab tu acah2 je sbb bile die dtg aku minimize dan buat keje semula.. hahaha

Berbalik kepada tajuk entry hari ni, pertama kali aku dipaksa menjadi Master of Ceremony atau lebih senang dipanggil MC. Aku tak nak sebenarnya tp diorang sungguh2 suruh jugak sbb katanya lebih sesuai since event tu kat UM, tempat aku study pastu moderator pon lecturer aku jugak bla bla bla.. Yelah aku akhirnya dgn terpaksa rela jadilah MC.

Event yang aku kena jadi MC ni adalah special lecture dgn panel discussion pasal Nuklear weapon. Mayor of Hiroshima City dtg Malaysia dan bagi lecture pasal ni. Jemputan lebih kurang 200 orang. VIP agak ramai jugak hari tu. Tan sri itu tan sri ini, anak raja pon ada..Seram tau tak..Press pon ramai. Siap ada TV3 sekali..


Muka pagi2 ada senyum sbb masa ni orang tak dtg lagi.. Gigih tau bangun pukul 5 sbb nak bersiap make up bagai (mekap sendiri je). Dahler kena gerak ke UM pukul 8 pagi. Ko taulah KL ni jem mcm mana.. huhuhu. 

Muka dah makin cuak sbb VIP dah ramai yang sampai.. Debor weh.. hahaha. 

Dengan lafaz Bismillah.. akupun mulakan dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Fuh lega weh. Tapi gambar ni tipu je sbb masa ni dah habis event. Takde sape nak snap gambar aku masa jadi MC sbb geng2 aku sume kena jaga registration.. huhuhu. 

Muka lega sangat sbb event dah selesai.. Boleh makan dgn tenang. Lapar woiii. 


Mengambil kesempatan lepas semua orang balik konon kitorang pulak jadi panelist.. hahaha

Amboi gembira nampak.. hehe

Mereka2 yang bertungkus lumus di belakang tabir..Yang satu ofis dgn aku yg dua orang paling kanan tu. yang lain UM punya staff. 

Lepas habis event ni petang tu aku ada event lain nak follow (kalo rajin aku citer). So memang aku sampai rumah malam tau. Giler penat. Kuar rumah pagi2 buta pastu malam baru balik.. Sampai kat rumah husband bagitau berita pasal event pagi tadi masuk tv3 tp muka aku takdepun.. huhuhu. Tapi sbb aku sendiri nak tgk berita tu senang nak citer kalo officer tanya, so akupun bukaklah website tonton.. eh eh eh adelah aku walaupun dari jauh je.. Jadilahkan..hahaha

Siap printscreen..hahaha. Ni mesti ehsan abang kameraman ni sbb aku ckp kat die aku nak masuk tv..kahkahkah. Walaupon cuma figure je nampak tp cukuplah utk aku kenang sbgi kenangan manis aku...

Overall, semua officer ckp i did well as MC and boleh jadi lagi. Tapi aku awal2 dah ckp ni first and last. hehehe.

Well ada lagi yang best terjadi dlm minggu tu tapi yang tu tungguuuuuuuu....

Daaaaaaa..

p/s:Last week ryan kat kampung. Esok aku balik kampung amik die. Next week die masuk taska..

5 Magic Words:

nana kimie said...

gudjob kak :)

Qhaifa Nur said...

Walaupun berdebar akhirnya berjaya juga...tahniah
Bukan senang nak jd MC ni..klau dah ada bakat teruskan aja

nuyui a.k.a miss YUI said...

mana gmbr masuk paper tu kak.. ekekek

wahida said...

wah tahniah nok...i feel u...debar tu mmg tak yah cakap la...
tapi sekali buat ko akan rasa nak buat lagi...hahaha...

tapi paling best ko siap masuk tv tu...cayalah....

LYAfrina said...

waaa..tabik springggg/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...