Monday, August 8, 2016

Bon Odori with the Sultan

Asslamualaikum...

Eh eh semangat waja ke apa ni? Isnin dah update blog dah? hehehe sila jangan kagum sgt. Ni autopublish je.. hahaha.

Sapa kat sini tahu pasal Bon Odori? Event yearly yang menari2 orang Jepun tu. Ramai weh orang dtg. Gerai jualan pun banyak. Semuanya barang Jepun. Aku ni dah lama giler tak pergi Bon Odori. Last pergi pon masa 2004 masa tahun pertama aku kat UM. Selalunya ada je benda lain clash dgn Bon Odori. Aku suka pergi Bon Odori sbb suka nak join menari tu.. Syok wooo.. Bon Odori ni event sehari selepas aku jadi MC dgn follow Tan Sri Azman.

Tahun ni tak memasal aku diarahkan untuk bekerja masa Bon Odori ni. Ini kerana DYMM Sultan Selangor akan datang this event so boss suruh aku jaga VIP. Err motif? hehe. Tapi dah bos suruh so terpaksa gak ah pergi. Okay jugak sbb dah lama giler tak join Bon Odori. Cuma kali ni pergi untuk kerja so takle mengharap dapat join menari sekali.. Jadi apakah tugas aku? Basically aku kena jadi dulang girl.. hahaha pegang dulang untuk pas baju pada Sultan, pas drum stick dgn receive memento. Nmpk mcm simple je tp 2-3 kali jugak reherseal tau. Dahler tu Sultan sampai pukul 8.15 tp standby je dari pukul 7.45. huhuhu..


Sementara standby marilah selfie dulu. My partner in crime. Sesama dulang girl.. hehe

Suasana ditempat kejadian. Ramai yang dtg pakai Yukata lagi2 bebudak kecik. Comel je tgk.


Well inilah peranan aku.. Jadi dulang girl. Tak kesahlah yang penting dpt berdiri sebelah DYMM Sultan. Ko ingat sesuka hati je boleh berdiri sebelah dia. Pengawal je dah ramai. Tapi since aku pakai tag 'Embassy' so aku dpt All access..hahaha.

DYMM Sultan mengetuk drum bersama duta.

Penyerahan cenderamata..

Yay habis dah peranan aku.. 

Lepas je habis part aku yang diorang pon ckp part nilah paling crucial utk kitorang hari tu, aku tanya bos boleh gi menari tak? Bos kata okay so apalagi cargaslah aku dgn lagi 3 orang termasuk sorang pegawai masuk padang menari..hahaha. Best wooo tapi panas kot. Apa gila menari tengah padang pakai baju kurung? hahaha. Tapi kitorang layankan je..haha

Since ni event under kerajaan selangor, jangan haraplah media melayu nak cover so dpt masuk sokkabor Cina pun jadilah..hehehe. 

Well memang minggu yang memenatkan tetapi memori yang manis untuk aku. In Sha Allah, esok ada event  dgn Sultan Perak pula.. Harap event berjalan lancar..

Daaaaaaaaa...

p/s: 1.Sekarang mulut kena latih sebut 'dato, datin, tan sri, puan sri' in stead of encik dan puan. Haih selalu tersasul nak panggil encik je.. huhuhu
2. Today is my 8th Anniversary...Alhamdulillah.

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

akhirnya keluar juga crita ni kat blog akk.eheh

happy anvrsry kakak syg =)

Qhaifa Nur said...

Seronoknya byk event...mcm2 org kita temui

Hepi aniversary

Qhaifa Nur said...

Seronoknya byk event...mcm2 org kita temui

Hepi aniversary

adarnadzmie said...

wahhh... glamer lah anne masuk paper jg dulang girl... hehee

x kenal akak tgk ko dik... nmpk lain...hehee

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhhh wahhhhhhhhhhhhh glemmm ko noks..dok sebelah sultan lagi...ishh sgt2 betuah tau dpt peluang mcm nieh...bukan senang kot...mmg patut diblogkan...kenangan manis gitu...

LYAfrina said...

waa..glemer jugak anne..

serius bru tahu psl bon ojori ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...