Thursday, August 25, 2016

Haiii..rindu tak?

Assalamualaikum...

Alalalalala...kengkadang naik bosan pulak dok update busy busy busy tp dah nak guane.. Memang busy le ning.. hehe. Tapikan skrg ni aku tgh free. Keje dah siap buat masa ni.. Keje yang nak kena standby tu esok baru fikir.. hahaha.

Aku ni pun bukan ada citer nak share dgn korang. Nak citer pasal masak-masak pun aku masak benda yang sama je. Lagilah skrg ni aku masih on going diet jadi aku mmg takde masak makanan hebat2 sbb aku xleh makan..haha.. Masak benda biasa2 yang aku kalau tak makan pon tak heran gitu. Tapi jangan pulak korang ingat aku ni diet beria mcm atkins tu. Aku cuma jaga makan je. Portion dikurangkan. Takleh nak strict sgt sbb Ryan masih menyusu lagi. Kiranya penurunan pon slow yang amat. Nak turunkan sekilo tu makan 2-3minggu jugaklah..huhuhuhu. Target aku nak turunkan dalam 8 kilo lagi... Setakat ni berat yang berjaya diturunkan selepas bersalin adalah 22kg.. Nampak macam banyakkan tp aku naik lagi banyak dari tu.. huwarghhhh nangis..

Ryan skrg dah masuk 5 bulan. Bulan depan dah nak start makan... Skrg ni die masih adjusting lagi kat taska. Pengasuh kat taska cakap die tak nak minum susu. Pelik jugak sbb kalo kat rumah kadang2 aku bagi jugak susu botol, elok je die minum. Entahlah, lama2 nanti okaylah tu. Be positive. hehe. Semalam die cucuk 5 bulan. Aku tak pergi. Husband je pergi bawa die ke klinik. Lawak bila husband citer tengah2 ketawa sekali kena cucuk terus meraung..hahaha. Berat pun naik sikit jadi 7 kg. Okaylah tu sbb sehari sblm tu die kena berak2. Takut jugak kalo berat dia tak naik.

Tak nak ketinggalan dgn Snow apps..haha comel tak watermelon sorang ni? hihi

Huwarghhhhhh..hehehe

Okaylah tu je nak citer...Nanti2 ada masa aku update lagi walaupon citer nan hado je..hahaha..

Daaaaaaa....

6 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

Comel pulak dgn watermelon tuuu...
Nampak semangat juga Ryan ni...

adarnadzmie said...

comelnya watermelon tu.. nk gigit sikit boleh..hehehe

ko dh kuwus dik... akak ni yg makin naik nih...huhuuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

alalal geramnya tgk dia..

tkphe phm akk busy.. no 2 Najib kan.. eeekekke. gurau jee kak oi.

wahida said...

weh...aku rasa ko baru je lepas bersalin nok..tetiba anak ko dah 5 bulan gitu...sekejap betul masa berlalu...

LYAfrina said...

ahhaha...bertabahlah anne

nini said...

Hahaha comel gile mak dia edit...ekkekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...