Wednesday, October 5, 2016

Kisah Rayyan

Assalamualaikum...

Hambik ko 5 minggu tak update blog. Ngehngehngeh.. Nak kata busy sangat tu, memanglah busy tp patutnya ade jek masa senggang kalo aku nak update blog. Cumanya skrg ni ofis aku dah makin ketatkan penggunaan komputer ofis. Nak cucuk pendrive pon tak boleh. Lagilah nak cucuk handphone. Pastu internet pon kemain hazabedah. Nak loading satu page tu amik masa sbb skrg ni server kat Jepun sana. tu yang makin jahanam tu.. Kitorang kat ofis ni dah penat memaki2 dah. Slow weh. Huhuhu..

Tapi since skrg ni bos aku cuti 2 minggu balik Jepun, makanya aku ada masa free untuk tak nak buat keje.. hahaha. Tak tau sebenarnya nak citer apa. Hilang touch nak menaip dah. Ermm. oh ya, tiga minggu lepas Rayyan kena chicken pox. Lepas cuti raya haji tu balik dari taska terus aku perasan ada satu ketul biji berair. Tapi fikir positif je sbb ade 3-4 ketul je pun. Esoknya balik tu tgk dah makin banyak so mmg kompem kena chicken pox. Sian die, masa tu belum masuk 6 bulan pun dah kena chicken pox. Merengek jek la kejenya. Yang lagi best sampai dlm mulut pun ada. Nangis pun sayu je minta simpati..


Hari ke tiga. memang penuh satu badan. Kepala pun banyak giler. Kat conet pun ada.. Hehe. Aku import mak aku minta tolong jagakan. Yelah chicken pox bukan sehari dua. Lepas 2 minggu barulah hilang sepenuhnya.. Tinggal parut je tu. Skrg Alhamdulillah dah okay dah. Merasa dah sume anak aku kena chicken pox masa kecik lg. Kasyah masa umur 2 thn lebih. Suci setahun lebih. Hah Rayyan ni 5bulan lebih. Takde dah isu sorang kena sume kena.. hehe.

Okaylah. Sampai sini dulu. Ada masa ada cerita aku up entry lagi.. Daaaaaa


6 Magic Words:

Zee Suhaini said...

kesiannya tengok dia..

nuyui a.k.a miss YUI said...

kesiannya tgk dia..

Atie Yusof said...

Ciannya Rayyan..kecik2 dah kena chicken pox... kita yg tengok tak smapi hati.. parut mmg lama nak hilang.. huhu

eima said...

kesianye 6 bln dah kena cp .... tk bgsnye parut hilang cepat bila dah besar... mc anak aku yg adik tu blm kena cp lg .... sbb ari tu ada mik vaksin cp ... hopefully klu kena nanti tak teruk la .. abg die kena umur 5 thn .... kesiannye hai menderita aku tgk die ... sedih kot

Qhaifa Nur said...

Bab nangis yg tak tahan...sakit n gatal tu..
Cian Rayyan kecil2 dh kena..
Nasib baik mak tlg jagakn...kuat sikit semangat kita

nini said...

Alaahaiiii siannya dia....mesti dia sangat tak selesa kan...aih kita kalo baby demam pon da kesian kalo chiken pox lagi la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...