Tuesday, December 13, 2016

Bila dah meroyan dengan Sephora...

Assalamualaikum...

Hai uolsss... Hadoi sebulan satu entry je mampu ko.. haha. Banyak je benda2 happening jadi lagi2 pasal kerja. Event sana sini.. Jumpa orang tu orang ni tp tu lah takde masa senggang untuk aku wat lek wat peace buat entry setiap kali. Ni pun last week baru habis satu event besar.. Penat giler hokeh sampaikan esokny aku mc. Mau tak mc, kalo bangun nak berjalan pon rasa nak merangkak. Kerja 16 jam non stop mmg giler. Orang keje kilang pon 12 jam je pastu ada gak waktu rehat.. huhu.

Ni lah die, tajuk tak tally dgn entry.. hehe. Sorry dah lama tak dapat buat luahan perasaan. Bulan lepas ( ye ni citer bulan lepas..) kan ke Sephora launch die punya Holiday Collection. Aku mmg aim lama dah. Dari tahun lepas lg. Tahun lepas langsung xdpt beli sbb konon nak tgu gaji tapi bila nak beli semua pun out of stock. Nyampah. So lesson learned, tahun ni aku siap2 kumpul duit utk tgu holiday collection je. Memang kemaruk. Tapi aku cuma aim nak beli lipstick je. Bila dah sampai Sephora, rasa mcm semua berbaloi nak beli. Sib baik sedar diri.. hehe

Holiday collection dari Tarte. Worth it sgt tp sbb aku mmg ada byk palette eye shadow dgn blusher so jgn ngengada. huhu

Tarte matte lipstick. Geram gak nak beli tp....

Ambik je semua masuk bakul. Nnti baru sort.. hehe. Semuapun menggeramkan tp lipstik byk2 nak buat apa? Nak makan? 

Akhirnya aku pilih ini... Semuapun aku suka. Gorgeous sgt. Hari2 tukar warna lipstik. Rasa mcm nak beli lagi.. Tapi sedar diri.. 

So aku dah plan, next year aku nk beli pallete eyeshadow pulak. Duit bonus bln ni boleh put aside sikit utk next year punya holiday collection.. hahaha.

Well lunch time aku dah habis dah pun. bebila kite cerita lagi hokeh.. Daaaaa

p/s: tengah kemaruk nak conteng muka.

7 Magic Words:

Ann Ishak said...

warna lipstik menarik :D

Love Razila said...

Nak tengok gambar berlipstik baru. HEHEHE
Eyeshadow dia nampak menarik...how much eh?? nak kumpul duit gak ni. HAHAHA utk next year punya sales.

Mana tau ada rezeki nak pakai sephora pula selain eliento.

AnneRaini said...

eyeshadow pallet to Rm240.. thn lepas baru RM199 tp thn ni mhl sbb usd mahal.. warghhh

nuyui a.k.a miss YUI said...

bak mai seketul kak..huhuh

E'in said...

cantiknye kaler lipstik tu sume.. :)

ct cheery said...

Cantik2..CT kemaruk jgk ngan kosmetik product nih Tapi beli brand murah ja..Mahal2 xmampu hehe

LYAfrina said...

wowww..skali dh sangkut habis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...