Wednesday, May 17, 2017

Alasan yang sama

Assalamualaikum...

Aih lamanya tak update blog. Ingatkan boleh nak update citer2 pergi Jepun tapi nan hado. Alasan tetap sama. Busy tau.. Banyak benda berlaku especially pasal kerja. Bulan lepas paling giler sebab Putera Mahkota Jepun datang. Aku memang terlibatlah dgn visit die tu. 5 hari tak balik rumah dok berkampung kat hotel. Kesian kat anak2 sbb rindu kat aku. Dahlah masa putera visit tu including weekend.. huhu. Bayangkan betapa sibuknya nak menyambut die dtg. Bulan lepas aku rasa 5 hari je kot aku balik on time. Yang lain sume balik lambat.

Dah ler pada masa sama aku punya scholarship tengah open. Dengan nak handle call enquiries bagai tu.. Hoh sangat menguji kesabaran.. Skrg ni aku nak prepare untuk written exam pulak. -_-

Jadinya, sorry ler memang terabai sangat blog aku ni. Nak mula balik berblog dgn pelbagai cerita tu mmg ler payah weh. Nak kena ada mood. Ni pun sebab ada masa sikit walaupun kejap2 kang bos aku masuk cari aku..

Oh ya masa putera datang haritu, aku berpeluang pergi ke Istana Negara sbb YDP Agong ajak putera ke Banquet.. Kagum giler kot dpt masuk istana. Dah ler besar, cantik pulak tu.. Jakun lah senang citer. Pengalaman yang tak akan dilupakan.

Ni aku tak sure bila lagi ada masa nak update blog. Akupun tak tau ade lagi ke orang dtg blog aku. Aku masih je tgk2 blog orang tp tulah tgk utk release stress tgh buat keje. Jadi sorry jugak kalo aku tak tinggal jejak. Aku memang mengikuti je cerita2 korang. I follow u know.

Okaylah, aku nak sambung buat keje. Sebelum papa aku nak ucapkan Selamat Berpuasa buat semua yang membaca blog aku ni. Kalau nak buat ucapan raya terus mcm melampau pulak.. hahaha.

Daaaaaaaaaa...

Wednesday, March 15, 2017

Teaser: Jejak Jepun Anne

Assalamualaikum...

Hamboi hamboi hamboi.. 2 bulan hah ko menyepikan diri... Alasan tetap sama dek non hoiii.. Ahkak busy benor...What to do? Keje perlu diutamakan. Banyak je benda nak cerita tapi tulah no time. Jangankan blog sendiri, blog kengkawan pon dah jarang jengah. Kadang tu fb pun tak sempat buka kat opis ni. So balik rumah sblm tido baru scroll.. huuhuhu

Untuk memanaskan kembali blog sejuk beku aku ni, meh aku share sikit gambar2 sewaktu aku ke Jepun haritu.. Eh lupa nak bagitau, ahkak pergi Jepun 27 feb sampai 7hb mac haritu.. So kalo rajin akak buat part by part ye.. Tak janji tapi insyaallah.. hehe. So layan teaser dululah..

Berpeluang pakai Kimono semasa di rumah Host Family di Hino Town, Shiga.

Di hadapan stesen Shinkansen Kyoto

Malam pertama ke Tokyo Disneyland. Tak masuk sbb dah malam. Tak sempat. 

Di Stesen keretapi Tokyo sebelum naik shinkansen menuju ke Kansai.

Osaka Castle

Di Nara Park dengan rusa comel.. Jinak sgt weh

Di Kiyomizu-dera temple, Kyoto

Shibuya Crossing, Tokyo.


Itu jelah untuk teaser kali ni.. Ada masa ahkak citer lagi ye..

p/s: Ade ke orang nak tau trip aku pergi Jepun ni????

Friday, January 13, 2017

Masak lemak siput sedut dan cendawan kukur

Assalamualaikum...

Ade sedikit masa ni sbb bos keluar. Kejap lagi die baliklah kot. Ini cerita tahun lepas. Lama dah pon. Dah alang2 gambar mmg dah ada aku masukkan dalam draft so buat jelah entry. Nampak tak punyalah busy nak update entry pon makan tahun.. haha. (Aku taip tadi pasal bos keluar pastu tetibe bos aku balik, lepas sejam baru aku sambung balik ni.. hahaha).

Bulan 10 ke 11 hari tu aku gi lah pasar malam. Plan nak beli kerepek je buat kudap2 depan tv. Pastu jengah2 barang basah, decide nak beli terus sbb kat rumah pun peti ais dah kosong. Tapi serius beb brg basah mahal! Aku beli siput, lala, ikan caru 2ekor, udang putih RM5, ikan kembong 4 ekor dgn ikan tongkol 1 kena RM70. Pergh kan. Terkejut dengar harga. Terus rasa nak marah NAJIB.. 'This is all your fault' hahaha.

Pergi kat tempat sayuran ternampak cendawan kukur. Eh lama sungguh tak makan ni. Lebih 10 thn tak makan. So amiklah sebungkus kecik, amik carrot, shitake, sawi, kobis bunga, fishball dgn bayam. Lagi sekali terkedu sebab semua sekali RM26. Aku syak cendawan tu Rm10 kot.. Mahalnye.. Aku ni kalo beli sayur sume sikit2 je aku amik. Just utk makan dua org je.  Ni sapa yang bagi cadangan kalo nak jimat masak sendiri.. Jimat mende kalo beli brg mahal... Ha kan aku dah membebel.. kehkehkeh.

Siput sedut ni teringin sbb dah lama kot tak makan. Tapi satu je aku lemah dengan siput ni adalah nak menyiang die. Satu satu nak kena kerat bontot. Dah ler keras. Sakit tangan aku. Half aku buat half lagi soh husband buat. Guna playar lebih senang sbb keras kan. 

Siput sedut dgn sayur campur dan telur dadar. Heaven. 


Esoknya masak cendawan kukur pulak. Dua hari makan masak lemak. haha. Berlemak terus. Sedapnye buat pedas2. Aku ratah gitu je. 

Okaylah itu je buat masa ni.. Jumpa lagi bila aku rajin ye.. Daaaaaaaa

Wednesday, January 4, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum..

Selamat tahun baru guysss!

New year new resolution new things a lot of new. But as for me, i am still me. The same me maybe with a better cloth.. haha. I just want to do better, be better and hope for the better. Looking forward for the entire 2017 because this year will be a very very very busy year. More than hundred events are listed up. Tengok senarai pun takut weh.. But i want to enjoy life to the fullest. Maybe this is the 'starting point' of my career to grow. In Sha Allah.

This year also both Kasyah and Suci go to school. Sending them yesterday for the first day at school. They were super excited especially Suci. She loves to go school. Hopefully she will loves school until university. Kasyah also excited. So we as parents, we both excited. Belajar rajin2 anak2 ku. Tak dapat nombor satu pun takpe. The efforts that count. I miss them when they were baby. How time files.

Foto Anne Raini.
The 'makcik' Suci and the 'sado' Kasyah.. hehe

Ok guys, see you again in another post. Cannot promise when. haha.

Daaaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...