Friday, January 13, 2017

Masak lemak siput sedut dan cendawan kukur

Assalamualaikum...

Ade sedikit masa ni sbb bos keluar. Kejap lagi die baliklah kot. Ini cerita tahun lepas. Lama dah pon. Dah alang2 gambar mmg dah ada aku masukkan dalam draft so buat jelah entry. Nampak tak punyalah busy nak update entry pon makan tahun.. haha. (Aku taip tadi pasal bos keluar pastu tetibe bos aku balik, lepas sejam baru aku sambung balik ni.. hahaha).

Bulan 10 ke 11 hari tu aku gi lah pasar malam. Plan nak beli kerepek je buat kudap2 depan tv. Pastu jengah2 barang basah, decide nak beli terus sbb kat rumah pun peti ais dah kosong. Tapi serius beb brg basah mahal! Aku beli siput, lala, ikan caru 2ekor, udang putih RM5, ikan kembong 4 ekor dgn ikan tongkol 1 kena RM70. Pergh kan. Terkejut dengar harga. Terus rasa nak marah NAJIB.. 'This is all your fault' hahaha.

Pergi kat tempat sayuran ternampak cendawan kukur. Eh lama sungguh tak makan ni. Lebih 10 thn tak makan. So amiklah sebungkus kecik, amik carrot, shitake, sawi, kobis bunga, fishball dgn bayam. Lagi sekali terkedu sebab semua sekali RM26. Aku syak cendawan tu Rm10 kot.. Mahalnye.. Aku ni kalo beli sayur sume sikit2 je aku amik. Just utk makan dua org je.  Ni sapa yang bagi cadangan kalo nak jimat masak sendiri.. Jimat mende kalo beli brg mahal... Ha kan aku dah membebel.. kehkehkeh.

Siput sedut ni teringin sbb dah lama kot tak makan. Tapi satu je aku lemah dengan siput ni adalah nak menyiang die. Satu satu nak kena kerat bontot. Dah ler keras. Sakit tangan aku. Half aku buat half lagi soh husband buat. Guna playar lebih senang sbb keras kan. 

Siput sedut dgn sayur campur dan telur dadar. Heaven. 


Esoknya masak cendawan kukur pulak. Dua hari makan masak lemak. haha. Berlemak terus. Sedapnye buat pedas2. Aku ratah gitu je. 

Okaylah itu je buat masa ni.. Jumpa lagi bila aku rajin ye.. Daaaaaaaa

Wednesday, January 4, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum..

Selamat tahun baru guysss!

New year new resolution new things a lot of new. But as for me, i am still me. The same me maybe with a better cloth.. haha. I just want to do better, be better and hope for the better. Looking forward for the entire 2017 because this year will be a very very very busy year. More than hundred events are listed up. Tengok senarai pun takut weh.. But i want to enjoy life to the fullest. Maybe this is the 'starting point' of my career to grow. In Sha Allah.

This year also both Kasyah and Suci go to school. Sending them yesterday for the first day at school. They were super excited especially Suci. She loves to go school. Hopefully she will loves school until university. Kasyah also excited. So we as parents, we both excited. Belajar rajin2 anak2 ku. Tak dapat nombor satu pun takpe. The efforts that count. I miss them when they were baby. How time files.

Foto Anne Raini.
The 'makcik' Suci and the 'sado' Kasyah.. hehe

Ok guys, see you again in another post. Cannot promise when. haha.

Daaaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...